Video: Ku’ han have skudt så hurtigt?

Een af de store myter om Kennedy-mordet er at Oswald den dag udførte en enestående bedrift som skytte – en præstation som kun en olympisk verdensmester kunne have gjort efter. Og han, en i bedste fald middelmådig skytte, skød med et gammelt billigt gevær fra 2.verdenskrig.

Fakta er at selvom geværet var forældet, var det bestemt ikke ubrugeligt. Det virkede fint, kunne affyre 6,5 mm fuldkappede patroner med en fart af over 700 m/s og kunne sprede død på afstande over 300 meter.

Afstanden fra vinduet i bogdepotets 5.sal til Kennedy var 55 meter for det første skud der ramte. Afstanden for det grusomme hovedskud var 80 meter. Vi er altså på ingen måde ude på afstande der kræver en guldmedaljevinder.

I en senere artikel vil jeg belyse spørgsmålet nærmere. Her blot en video der viser at det er muligt med geværet – en italiensk Carcano fra 40’erne – at affyre 3 sigtede skud på under 6 sekunder.

Videoen er på 2,5 minut. Der er mange af den slags videoer på Youtube, og du vil også kunne finde nogen hvor man konkluderer at det IKKE kunne lade sig gøre. Pudsigt nok lader det sjældent til at kunne lykkes når det er konspirationsteoretikere der prøver….?

Den 89-årige mand i videoen er dr. John Lattimer. Jeg kan varmt anbefale hans 1980-bog Kennedy and Lincoln.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.

*